Oglasi - Advertisement

Vjerujemo da će predmet naše rasprave imati odjeka kod svih kućanica, kao i muškaraca koji žive sami. Točnije, postoje trenuci kada se potpuno nove tave mogu toliko izgrebati da odmah pomislimo da ih bacimo u smeće.

Mnogi od nas vjerojatno u kuhinji imaju izgrebanu tavu koju oklijevaju odbaciti. Je li mu moguće dati novi život? Čini se da sve što trebate je jeftin predmet koji mnogi ljudi već imaju kod kuće. Putem portala przyslijprzepis pokazat ćemo koliko je jednostavno staru tavu vratiti u prvobitno stanje i, što je najvažnije, ponovno je učiniti funkcionalnom.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa
  • Jeste li primijetili da se na vašim starim tavama hrana sve više lijepi dok kuhate? Možda se pitate može li se oštećena posuda popraviti i je li sigurna za upotrebu. Srećom, sve što je potrebno je jednostavan i jeftin predmet uz samo dvije minute vašeg vremena. Koje biste korake trebali slijediti da biste to postigli? Nastavite čitati kako biste otkrili našu učinkovitu metodu. Kako ćete popraviti izgrebanu tavu? Dok se grube spužve ili žičane četke obično koriste za uklanjanje teške prljavštine i opekotina, ovaj pristup može naštetiti kvaliteti površine posude. Međutim, tavu od lijevanog željeza možete jednostavno i pristupačno obnoviti koristeći samo običnu kuhinjsku sol.

Za početak, važno je temeljito očistiti posudu mekom spužvom i osigurati da je osušena prije upotrebe. Zatim stavite malu količinu soli u suhu tavu i zagrijte je na niskoj razini. Kada sol promijeni boju u smeđu nijansu sličnu šećernoj trski, izvadite je iz zdjele i obrišite dno zdjele papirnatim ručnikom. Ovaj proces je brz i daje trenutne rezultate. Korištenje soli tijekom pečenja je prirodna i učinkovita metoda za produljenje vijeka trajanja vašeg posuđa.

Ova metoda također je korisna za lonce. Kako biste spriječili dodatne ogrebotine na tavi dok je u upotrebi, svakako se odlučite za drveni ili silikonski alat za miješanje umjesto metalnog. Kada biste trebali razmisliti o zamjeni te stare posude? Ako se premaz počne zgušnjavati i ljuštiti, to jasno znači da je vrijeme da nabavite novi. Osim toga, ako se na dnu pojave tamne mrlje i postanu izraženije, najbolje je prestati koristiti tu posudu. Oštećeni teflonski premaz može predstavljati opasnost po zdravlje. Ovo je jednostavan način da se osigura da se hrana s vremenom ne zalijepi za površinu tave. Većina nas vjerojatno ima barem jednu neprianjajuću tavu u kuhinji.

Ove su tave vrlo korisne za pripremu naših omiljenih jela, a jedna od njihovih ključnih prednosti je mogućnost korištenja mnogo manje ulja zahvaljujući neprianjajućem sloju. Međutim, s vremenom se neljepljivi sloj može degradirati, što dovodi do lijepljenja hrane na određenim mjestima. Nijedan materijal ne može trajati beskonačno, pa polako gubi svoja izvorna svojstva, što se očituje u smanjenoj kvaliteti kuhanja. Štoviše, zagorene ostatke može biti teško ukloniti, što nas čini manje sklonima korištenju ovih posuda za starenje. Koje korake možemo poduzeti da stvorimo neprianjajuću površinu na tavi?

  • Jednostavan korak može učiniti da površina zdjele izgleda kao nova. Hrana će vam se prestati lijepiti, što vam omogućuje da smanjite količinu masnoće koja se koristi u kuhanju. Ova tehnika je korisna za specifične krvne žile. To je brz i jednostavan postupak, i iako mnogi možda ne znaju za ovo poboljšanje, ono služi kao izvrstan kućni trik. Ovaj je pristup savršen za pristupačne nove tave koje nemaju premaz protiv prianjanja, kao i za starije tave koje su istrošene ili oštećene od česte uporabe.

Što dalje treba učiniti? Prvo, ključno je temeljito očistiti posudu kako biste uklonili sve ostatke hrane ili prljavštinu s njezine površine. Iako se deterdžent može koristiti, treba ga izbjegavati nakon ovog postupka! Uvjerite se da je oprano posuđe potpuno suho. Zatim uzmite papirnati ubrus natopljen uljem i obrišite unutrašnjost i stranice posude. Odaberite ulje koje nema mirisa. Na kraju stavite tavu na vatru i ostavite da se grije 3 do 5 minuta.

Imate opciju da u tavu ulijete ulje i zagrijete ga, ali ova metoda zahtijeva više ulja nego što je potrebno. Umjesto toga, ručnikom lagano premažite površinu, isti rezultat možete postići samo tankim slojem ulja. Ako vaše jelo ima skidivu ručku od čelika ili plastike i sigurno je za pećnicu, možete ga staviti u pećnicu na 150 °C i peći otprilike 35 do 40 minuta. Kad se posudice ohlade nakon pečenja, osušite ih papirnatim ručnikom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here