Oglasi - Advertisement

Koh je desert koji već decenijama zauzima posebno mesto na trpezama mnogih porodica, a prema rečima Gocine mame, njegova jednostavna priprema i neodoljiv ukus čine ga nezamenjivim. Goca je otkrila kako se uz nekoliko osnovnih sastojaka i malo truda može napraviti savršen kolač koji će oduševiti sve prisutne. Njena porodica ovaj desert često pravi za posebne prilike, a posebno uživaju u njemu posle tradicionalnog nedeljnog ručka.

Sastojci i priprema: Tajna savršenog koha

Da biste napravili ovaj prepoznatljivi desert, potrebni su sledeći sastojci:

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Za koh:

  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera (dodavati postepeno, jednu po jednu)
  • 9 kašika pšeničnog griza (ne prepunih kašika)
  • 1 puna kašika brašna
  • Maslac (za podmazivanje posude)
  • Brašno (za posipanje posude)

Za preliv:

  • 2 konzerve kondenzovanog mleka
  • 1 pavlaka za kuvanje
  • 1 litar punomasnog mleka
  • Ekstrakt i štapić vanile
  • 6 kašika šećera

Priprema korak po korak

Priprema kolača:

  1. Penasto umućena jaja: Razbijte šest jaja u veću posudu i mutite ih dok ne postanu penasta i vazdušasta. Ovo je ključan korak za uspešan koh jer daje osnovnu strukturu kolača.
  2. Dodavanje šećera: Postepeno dodajte šećer, kašiku po kašiku, dok ne dobijete kompaktnu i penastu smesu.
  3. Dodavanje suvih sastojaka: Nakon što ste dobro umutili jaja i šećer, dodajte pšenični griz i kašiku brašna. Lagano mešajte smesu kako bi svi sastojci bili ravnomerno sjedinjeni.
  4. Priprema posude: Pripremite vatrostalnu posudu tako što ćete je premazati maslacem i posuti tankim slojem brašna. Ovo će sprečiti da se kolač zalepi tokom pečenja.
  5. Pečenje: Sipajte smesu u pripremljenu posudu i stavite je u prethodno zagrejanu rernu na 180°C. Pecite 20 do 25 minuta, dok koh ne dobije zlatnu boju i ne naraste.

Priprema preliva:

  1. Sastavljanje mlečne mešavine: U loncu pomešajte kondenzovano mleko, pavlaku, punomasno mleko, vanilin ekstrakt i štapić vanile. Dodajte šećer i sve dobro izmešajte.
  2. Kuvanje preliva: Kuvajte mešavinu na srednjoj temperaturi dok ne provri, mešajući povremeno kako bi se svi sastojci ravnomerno sjedinili.
  3. Prelivanje kolača: Kada je kolač pečen i dok je preliv još vreo, pažljivo ga prelijte preko kolača u ravnomernom sloju. Ovo će omogućiti da kolač upije preliv i postane sočan i ukusan.

Zašto je ovaj koh poseban?

Gocin recept kombinuje jednostavne sastojke koji su lako dostupni, ali rezultat je neverovatno bogatog ukusa. Ključna razlika ovog koha jeste u prelivu koji sadrži kondenzovano mleko i vanilu, što mu daje jedinstvenu aromu i teksturu. Osim toga, ova kombinacija osigurava da kolač ostane sočan i posle nekoliko dana, mada je teško zamisliti da će trajati toliko dugo na stolu!

Saveti za savršenstvo:

Da biste dodatno unapredili ovaj recept, možete se pridržavati sledećih saveta:

  • Koristite kvalitetne sastojke: Uvek birajte sveža jaja, punomasno mleko i visokokvalitetan vanilin ekstrakt za najbolji rezultat.
  • Eksperimentišite s preljevom: Ako želite dodati nešto posebno, možete u preliv ubaciti malo naribane korice limuna ili pomorandže.
  • Serviranje: Koh je najbolji kada se ohladi, ali možete ga poslužiti i mlakog uz kuglu sladoleda od vanile ili šlag.

Zaključak: Tradicionalni recept s modernim dodirom

Goca Tržan nam je otkrila jedan od najdražih porodičnih recepata koji kombinuje tradiciju i savremeni ukus. Koh nije samo desert – to je podsećanje na detinjstvo, porodične trenutke i zadovoljstvo koje donosi jednostavan obrok. Sa ovim receptom, možete i vi uživati u bogatom ukusu i podeliti radost sa svojim bližnjima.

Bilo da ga pripremate za posebne prilike ili kao slatku poslasticu nakon ručka, ovaj koh će zasigurno postati omiljen u vašem domu, baš kao što je u porodici Goca Tržan. Isprobajte ga već danas i uživajte u magiji ukusa!

POKLANJAMO TI BESPLATNU KNJIGU!

Upiši svoj e-mail i preuzmi BESPLATNU knjigu 'Bogati otac, siromašni otac'! Saznaj kako korak po korak doći do finansijske slobode i izgraditi život iz snova!

Jedan klik do tvoje knjige i novih prilika!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here