Oglasi - Advertisement

Za savršen završetak bilo kog prazničnog obroka, raskošni deserti zauzimaju centralno mesto. U zimskoj sezoni, kada slavimo Novu godinu i Božić, domaći slatkiši sa višnjama postaju pravi favorit. Kada pomislimo na spoj višnje i kremastih filova, ništa ne može da nadmaši bogatstvo okusa koji stvori kombinacija šlaga i čokolade. Iako je Švarcvald torta često prva na listi želja, ponekad vreme ne dozvoljava pripremu ovog složenog deserta. U tom slučaju, jednostavnija i brža alternativa je keks torta koja je inspirisana upravo Švarcvald tortom.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Sastojci:

  • 400 g čokoladnog keksa
  • 200 ml mleka (za namakanje keksa)
  • 120 g šlaga
  • 1,5 l mleka (za fil)
  • 100 g čokoladnog krema po izboru
  • 200 g višanja

Za glazuru:

  • 100 ml mleka
  • 50 g putera
  • 50 g šećera
  • 50 g kakao praha

Priprema:

  1. Prvi korak je da se čokoladni keks umače u mleko. Keks mora da bude dobro natopljen, ali pazite da se ne raspadne. Nakon što ste sve kekse umazali, ređajte ih po dnu pleha. Ovo će biti prva složenja torte.
  2. Priprema fila je sledeći korak. Umutite šlag sa mlekom dok ne postane čvrst. Kada ste dobili čvrstu strukturu, podelite fil na tri dela. U jedan deo dodajte čokoladni krem, a druga dva dela ostavite bela. Ovaj korak će omogućiti da torta dobije potrebnu kontrastnu boju i bogatstvo ukusa.

  1. Sada, pre nego što nastavite sa složenjem torte, stavite višnje na keks u plehu. Rasporedite ih ravnomerno, pazeći da svaka porcija torte ima dovoljno voćnog okusa. Nakon što ste rasporedili višnje, nanesite prvi sloj belog fila preko njih.
  2. Sledi novi sloj keksa umočenog u mleko. Ponavljajte postupak složenja, tako da na svaki sloj keksa nanosite filove i višnje. Na sledeći sloj keksa, namažite crni fil sa umešanim čokoladnim kremom. Ovaj fil donosi bogatstvo čokoladnog okusa, koje se savršeno usklađuje sa kiselkastim višnjama. Na kraju, završite sa belim filom i poslednjim slojem keksa.
  3. Glazura je ključni detalj koji će tortu učiniti još lepšom i ukusnijom. U šerpici, pomešajte mleko, puteri, šećer i kakao prah. Stavite je na šporet i mešajte dok se svi sastojci ne rastope i sjedine. Kada smesa postane glatka, prelijte je preko složene torte.
  4. Poslednji korak je da stavite tortu u frižider na najmanje dva-tri sata kako bi svi slojevi lepo odmorili i stegli se. Ovaj korak je veoma važan jer omogućava da se torta stegne i dobije lepu, čvrstu teksturu, dok glazura postaje sjajna i ne lepi se.

Zaključak

Ovaj desert je idealan za prazničnu trpezu jer kombinuje višnje, čokoladu, šlag i keks na vrlo ukusan način. Iako je priprema slična pravljenju klasične Švarcvald torte, keks torta je mnogo brža i lakša za pripremu. Savršen je izbor kada nemate mnogo vremena, a želite da impresionirate goste. Kroz ovaj desert dobijate bogatstvo ukusa u svakom sloju: kiselkaste višnje, kremasti filovi i bogata čokolada čine da svaki zalogaj bude pravi užitak.

POKLANJAMO TI BESPLATNU KNJIGU!

Upiši svoj e-mail i preuzmi BESPLATNU knjigu 'Bogati otac, siromašni otac'! Saznaj kako korak po korak doći do finansijske slobode i izgraditi život iz snova!

Jedan klik do tvoje knjige i novih prilika!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here