Oglasi - Advertisement

Prije početka bilo kakvog liječenja, ključno je otkloniti mogućnost značajnih zdravstvenih problema. Ivana Petrović, kardiologinja Instituta “Dedinje” i asistentica Sagasa, govorila je o tome kako oscilacije temperature mogu utjecati na zdravlje. Također je ponudila smjernice o postupanju s visokim i niskim krvnim tlakom, stanjima s kojima se mnogi ljudi suočavaju, ali ih često ne tretiraju s ozbiljnošću koju zajamčuju.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Američki klimatolog smatra da atmosfera nalikuje oceanu zraka, a ljudi žive na najnižoj razini. Na naše emocije utječu različiti čimbenici, uključujući atmosferski tlak, vlažnost, temperaturu i sunčevu svjetlost. Na primjer, možete se probuditi nemotivirani, u negativnom raspoloženju i svjesni svog niskog krvnog tlaka. Iako bi vam okolina mogla tvrditi da ćete “živjeti sto godina”, istina je često složenija, ističe izv. prof. Ivana Petrović.
“Značajni problemi mogu proizaći iz niskog krvnog tlaka. Klasificira se u četiri kategorije, prva je primarna, koja se događa kod osoba koje su inače zdrave i čiji uzrok nije poznat. Obično, nakon što su imali poteškoća dan ili dva, ti problemi imaju tendenciju riješiti, omogućujući vam da krenete naprijed”, objasnila je. “Sekundarni niski krvni tlak može proizvesti slične simptome, ali je uzrokovan stanjima kao što su dijabetes, poremećaji štitnjače, anemija, određene infekcije, dehidracija ili krvarenje.

  • Naglasila je važnost isključivanja svih većih zdravstvenih problema prije početka bilo kakvog liječenja. “Treći tip je posturalna hipotenzija, koja se javlja kada naglo ustanete i osjetite vrtoglavicu, nesvjesticu i slabost, objasnio je dr. Petrović. Četvrti tip je postprandijalna hipotenzija, koja se odnosi na pad krvnog tlaka koji se događa nakon jedenje velikog obroka.

“Neki ljudi smatraju da je nizak krvni tlak zdravstveni problem, dok se drugi ne slažu s tim. Prilagodbe prehrane, veći unos tekućine poput mineralne vode bogate natrijem, dosljedan san, tjelesna aktivnost i, što je najvažnije, uravnotežen doručak mogu riješiti primarni niski krvni tlak . S druge strane, sekundarni niski krvni tlak i druge vrste zahtijevaju liječenje”, rekla je. Jesu li vam ove informacije bile korisne? Nemojte se ustručavati podijeliti ovu objavu sa svojim prijateljima!

BONUS TEKST

Apiterapija, ključna komponenta prirodne medicine, obuhvaća korištenje pčelinjih proizvoda za liječenje specifičnih zdravstvenih stanja, kao i njihovo uključivanje u svakodnevnu prehranu za promicanje dobrobiti i prevenciju bolesti kod ljudi i životinja. Primjena pčelinjih proizvoda u apiterapiji nadilazi oralnu konzumaciju i uključuje lokalizirane tretmane, kao što su lokalna uporaba meda za pomoć u zacjeljivanju rana koje sporo zacjeljuju, otopine propolisa za suzbijanje gljivičnih infekcija na stopalima i herpesa, terapijska primjena pčelinji otrov za reumatske bolesti i uključivanje matične mliječi u kreme protiv starenja, među ostalim primjerima.

Bitno je naglasiti da pčelinjim proizvodima organizam ne može odoljeti, za razliku od sintetičkih proizvoda. Kompleksan sastav i sinergijski učinci pčelinjih proizvoda čine ih neprocjenjivim u očuvanju zdravlja i liječenju raznih bolesti. Popularnost pripravaka koji sadrže med, pelud, propolis i matičnu mliječ sve je veća zbog njihovog blagotvornog djelovanja na organizam.

Učinkovitost meda kao ljekovite tvari ovisi o kalibru meda i specifičnom biljnom izvoru iz kojeg potječe. Zbog svog osebujnog sastava, med posjeduje vrijedna antimikrobna i antioksidativna svojstva. Štoviše, med služi kao visoko probavljiva hrana koja trenutno nadoknađuje osiromašene razine energije, dok njegova produljena konzumacija pridonosi poboljšanoj fizičkoj izdržljivosti i mentalnoj ravnoteži. Sirovi med i propolis sadrže fitonutrijente koji su pokazali potencijal u prevenciji razvoja raka. Nadalje, kombinirani utjecaj flavonoida prisutnih u medu, propolisu i peludi, kada se koriste zajedno s drugim lijekovima, značajno utječe na prevenciju i liječenje tumora.

  • Dokazano je da redoviti unos meda povećava prisutnost korisnih antioksidansa u krvotoku, koji imaju antibakterijska svojstva.

Tradicionalni lijekovi odavno su prepoznali ljekovita svojstva meda u ublažavanju simptoma gripe i prehlade. Opsežna istraživanja su uvjerljivo pokazala da med služi kao optimalni prirodni zaslađivač za osobe s dijabetesom tipa 2 i povišenim razinama kolesterola.
Ljekovita svojstva meda su višestruka, jer ne samo da pospješuje apsorpciju i učinkovitost lijekova, već i pročišćava organizam eliminirajući štetne tvari. Njegove terapeutske prednosti proširuju se na liječenje različitih stanja, uključujući gastritis, čir na želucu i crijevne infekcije, kao i regulaciju lučenja želučane kiseline i detoksikaciju jetre. Med se također koristi u liječenju ginekoloških problema, ublažavanju jutarnjih mučnina i liječenju respiratornih bolesti kao što su kronični bronhitis, bronhijalna astma, rinitis, alergijski rinitis, faringitis, sinusitis i laringitis. Nadalje, pomaže kod anoreksije ili gubitka apetita, normalizira rad crijeva, ublažava zatvor i pomaže kod hemoroida.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here