Oglasi - Advertisement

Svi mi sa vremena na vrijeme volimo pojesti čips ili popiti koka kolu. Iako svi znaju da te namirnice nisu zdrave, svi ih i dalje kupuju i jedu.

Izbjegavajte konzumiranje namirnica poput hrenovki i krumpirića jer se proizvode od mesa lošije kvalitete i sadrže štetne sastojke. Vjerujemo da znatan broj ljudi još uvijek koristi mikrovalne pećnice, unatoč činjenici da su ti uređaji zabranjeni u raznim zemljama zbog potencijala emitiranja zračenja koje može oštetiti hranu i stvoriti kancerogene tvari. Osim toga, mnogi pojedinci vjerojatno ovise o unaprijed zapakiranim juhama, koje su, iako jednostavne za pripremu, pune štetnih sastojaka koji mogu ozbiljno utjecati na vaše blagostanje. Osim ovih kupovnih juha, namirnice poput kobasica, hrenovki i čipsa također sadrže vrlo štetne tvari, uključujući kalijev glutamat, koji može ugroziti rad mozga, zdravlje srca i cjelokupno zdravlje.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

  • Naširoko poznat kao E621, ovaj bijeli konzervans nalazi se u znatnim količinama u gotovo svim prehrambenim artiklima. Kako biste održali zdrav i dugotrajan život, preporuča se izbjegavati određene nezdrave namirnice. Paštete se, primjerice, proizvode od najjeftinijeg i najniže kvalitete mesa koje je dostupno. Da se sastoji samo od mesa, problemi bi bili manji. Međutim, često je ispunjen kožom, kostima, papcima i hrskavicom. Nadalje, više od polovice mesnog umaka prvenstveno je voda. Osim toga, sadrži masnoće, kožice, škrob, razne začine, emulgatore i druge kemikalije, kojih u nekim mesnim proizvodima može biti i do 30%.

Svaka pašteta sadrži značajnu količinu soli, što može predstavljati veći rizik za crijeva u usporedbi s konzerviranom varijantom. Međutim, ne morate u potpunosti odustati od umaka koji preferirate; pripremom kod kuće uvjerite se u kvalitetu njegovih sastojaka. Margarin, uobičajeni namaz, proizvodi se od biljnog ulja dobivenog iz suncokreta kemijskim metodama. Visoke temperature uključene u obradu uklanjaju vitamine i antioksidanse koji se nalaze u ulju, što dovodi do stvaranja slobodnih radikala koji mogu ozbiljno oštetiti tjelesne stanice i povećati rizik od raka.

Ta su ulja sama po sebi nezdrava, a dodatak drugih kemikalija pretvara margarin u kruto stanje, što može biti prilično štetno. Stoga je maslac bolji izbor od margarina kada se koristi kao namaz na kruhu. Što se tiče sira, vjerojatno je poznato da se ovaj sir ne sastoji od potpuno čistog sira. Umjesto toga, napravljen je od nusproizvoda procesa proizvodnje sira, koji sadrži samo 50% sira. Ostatak čine voda, mast, emulgatori i umjetna bojila za poboljšanje izgleda. Nadalje, ovaj sir ima dvostruko više soli u usporedbi s običnim sirom.

Po sadržaju masti ovaj proizvod nadmašuje sve ostale mliječne proizvode. Kokice iz mikrovalne pećnice jedna su od namirnica koje mogu biti posebno štetne. Za razliku od konvencionalne ploče za kuhanje, verzija za mikrovalnu pećnicu predstavlja određene rizike. Ova vrsta kokica uključuje kemikaliju koja se povezuje s povećanim rizikom od raka, mogućim problemima s plodnošću i komplikacijama s bubrezima. Nadalje, brojne marke kokica za mikrovalnu sadrže umjetne arome, trans masti i sastojke koji mogu uzrokovati glavobolju i mučninu.

Nutricionisti preporučuju ljubiteljima kokica da odaberu tradicionalni način pripreme. Najdegradiraniji dijelovi životinja, uključujući nokte, kožu, papke, crijeva, vene, hrskavicu i meso, koriste se na način koji ih čini neprepoznatljivima. Ova se mješavina sastoji od soje, škroba, začina, vode, značajne količine soli, konzervansa, prehrambenih boja i ekstrakta paprike. Kada se te komponente pomiješaju, tvore općepoznati hot dog, koji bi trebalo u potpunosti izbjegavati zbog zdravstvenih implikacija povezanih s ovim sastojcima. Alternativno, izrada kobasica kod kuće predstavlja prikladnu opciju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here