Da bi vaše rublje bilo čistije, dodajte samo žličicu prije pranja. Ovaj savjet, koji su nekad koristile naše prabake, vrijedi zapamtiti. Ako imate posla s vodom koja ima visok sadržaj minerala, kuhinjska sol može biti od pomoći. Svakako se pridržavajte preporuka portala kako biste poboljšali kvalitetu svog rublja. Što pridonosi njegovoj učinkovitosti?
Danas mnoge domaćice možda ne shvaćaju da sol može biti učinkovito sredstvo za uklanjanje mrlja s tkanine. Nadalje, pomaže u održavanju živih boja i učinkovito uklanja tvrdokorne mrlje od glačala tijekom glačanja. Sol djeluje kao korisno sredstvo za rješavanje različitih vrsta mrlja, uključujući one od vina, hrđe, masti, krvi, tinte i plijesni na tkaninama.
- Štoviše, pokazalo se vrlo učinkovitim u uklanjanju žutih mrlja s pazuha. Važno je zapamtiti da se sol ne smije nanositi na tkanine namijenjene samo za kemijsko čišćenje, jer to može dovesti do znatnih oštećenja. Za uklanjanje mrlja s odjeće možete dodati 2 žlice soli izravno u bubanj perilice rublja.
Zatim nastavite s cijelim ciklusom pranja kao što obično radite. Čistač će biti učinkovitiji u uklanjanju mrlja s dodatkom soli. Ova metoda je i ekonomična i učinkovita za poboljšanje učinkovitosti čišćenja. Djelujući kao sredstvo za uklanjanje kamenca, sol pomaže u borbi protiv nakupljanja kamenca, što može uvelike spriječiti sposobnost perilice rublja da učinkovito čisti odjeću. Kako tvrdoća vode raste, učinkovitost pranja se smanjuje.
U borbi protiv ovog problema, sol se pokazala kao učinkovito rješenje za probleme s kamencem. Prije početka ciklusa pranja samo dodajte 1 čajnu žličicu soli u odjeljak za deterdžent. Dodatno, preporučuje se korištenje omekšivača vode. Ako je kamenac dugotrajan problem, trebali biste vidjeti vidljivo poboljšanje nakon prvog pranja.
BONUS TEKST
Od davnina su ljekovita svojstva češnjaka prepoznata kao učinkovit prirodni lijek u borbi protiv virusa i prehlada. Osobito ga je važno uvrstiti u svoju svakodnevicu tijekom zimskih mjeseci kada vladaju virusne infekcije.
Opće je poznato da se naš imunološki sustav oslanja na sposobnost tijela da se obrani od utjecaja vanjskih elemenata kako bi se zaštitio od bolesti. Češnjak (Allium sativum) je moćan saveznik u tom pogledu. Češnjak, zeljasta biljka s podzemnom lukovicom i stabljikom visokom do jednog metra, pruža pravu zaštitu. Srećom, češnjak je u našim krajevima lako dostupan za konzumaciju tijekom cijele godine.
Opsežna znanstvena analiza potvrdila je da se češnjak sastoji od približno 200 moćnih spojeva, uglavnom koncentriranih u lukovici, iako se cvijet, stabljika i lišće također koriste u kulinarstvu. Češnjak se može pohvaliti bogatstvom esencijalnih nutrijenata, uključujući adenozin, alicin, aminokiseline, dijetalna vlakna, biljne masti, vitamin A, vitamin B1 i B2, vitamin C, željezo, enzime, vitalna ulja, jod, kalij, kalcij, selen, sumpor, i fosfora. Ovaj svestrani sastojak može se konzumirati i sirov i kuhan, a služi kao divan dodatak raznim jelima, a ujedno djeluje i kao prirodni konzervans za sprječavanje kvarenja hrane.
- Stoljećima u prošlosti, Kinezi su češnjak koristili kao temelj za brojne ljekovite pripravke. Unutar naše tradicionalne prakse liječenja, češnjak ima cijenjeni status univerzalnog lijeka za mnoštvo bolesti.
Češnjak, svestrani sastojak, stekao je popularnost kao glavna namirnica u narodnoj kuhinji, služeći i kao jeftina opcija i kao oblik preventivne medicine. Među općom populacijom, češnjak se smatra lijekom za sve, koji ulijeva nepokolebljivo povjerenje. Tijekom povijesti, tijekom izbijanja bolesti kao što su tifus, kolera, kuga, dizenterija i gripa, češnjak se dosljedno preporučivao i koristio kao preventivno i kurativno sredstvo. Posljednjih godina razvijene su i tablete i kapsule s češnjakom za osobe koje možda ne cijene okus i miris svježeg češnjaka.