Oglasi - Advertisement

Sve domaćice su barem jednom koristile prašak za pecivo, a malo je onih koje znaju da se ovaj sastojak može koristiti za čišćenje pećnice, a kako se to radi pročitajte u nastavku.

Ako vam je čišćenje pećnice ikada predstavljalo izazov, postoje brojne jednostavne i učinkovite metode koje vam mogu pomoći da uštedite značajno vrijeme i trud. Umjesto da se oslanjate na skupa komercijalna sredstva za čišćenje, možete postići izvrsne rezultate koristeći samo nekoliko osnovnih sastojaka. U ovom ćemo vodiču pokazati kako očistiti pećnicu prirodnim tehnikama koje nisu samo učinkovite nego su i ekološki prihvatljive.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Jednostavna metoda uključuje korištenje limuna i praška za pecivo. Ovaj prirodni “čistač” učinkovito razgrađuje masnoću i prljavštinu u pećnici, a cijeli je postupak vrlo jednostavan.

Sve što trebate je:

Trebat će vam 1 limun, 1 paketić praška za pecivo i silikonska spužvica za pranje posuđa. Proces je vrlo jednostavan: započnite tako što ćete prerezati limun na pola i iscijediti njegov sok u zdjelicu. Zatim dodajte prašak za pecivo u sok od limuna i promiješajte smjesu. Kada se počne pjeniti, spreman je za upotrebu. Uzmite silikonsku spužvicu, umočite je u pjenastu smjesu i nastavite s čišćenjem unutrašnjosti pećnice, uključujući vrata. Nakon što završite s čišćenjem, vlažnom krpom obrišite pećnicu, a zatim suhom krpom kako biste bili sigurni da je potpuno čista. I eto ga – vaša je pećnica sada čista i spremna za upotrebu!

Ako tražite drugu metodu, naribani sapun za pranje rublja može poslužiti kao vrlo učinkovito rješenje za čišćenje. Za upotrebu naribajte sapun i pomiješajte ga s vrućom vodom, miješajući dok se potpuno ne otopi. Zatim ulijte rastopljeni sapun u posudu i stavite je u pećnicu. Zagrijte pećnicu na 120°C i ostavite da se grije 30 minuta bez otvaranja vrata. Nakon isteka vremena, uzmite kuhinjsku krpu i obrišite unutrašnjost pećnice – prljavština će se ukloniti bez napora.

Za čišćenje stakla na vratima pećnice, pomiješajte sodu bikarbonu s toplom vodom kako biste stvorili pastu i nanesite je na staklene površine. Ostavite ga da odstoji otprilike 20 minuta prije nego što ga obrišete krpom. Alternativno, možete koristiti ocat; jednostavno nanesite malu količinu na unutrašnjost pećnice, ostavite 15 minuta, a zatim kuhinjskom krpom obrišite sve površine.

  • Amonijak se može koristiti za uklanjanje tvrdokornih mrlja. Ova tvar je vrlo učinkovita u uklanjanju ostataka prljavštine. Nanesite amonijak na cijelu unutrašnjost pećnice i držite je zatvorenu preko noći. Sljedećeg jutra očistite pećnicu toplom vodom i deterdžentom, zatim je isperite čistom vodom i završite brisanjem suhom krpom. Za uklanjanje kamenca s dna pećnice učinkovita je kuhinjska sol. Jednostavno rasporedite sloj soli po dnu, uključite pećnicu i pustite da sol porumeni. Kada se to dogodi, uklonite sol i očistite površinu slatkom vodom. Za optimalne rezultate čišćenja pomiješajte prašak za pecivo s vodom i nanesite ovu smjesu na unutrašnjost pećnice. Ostavite da odstoji 20-30 minuta prije brisanja površine. Ova metoda pomoći će upijanju masnoće i prljavštine, pojednostavljujući proces čišćenja.

Kako biste postigli još bolji rezultat, možete napraviti gustu pastu miješanjem sode bikarbone, octa i naribanog sapuna za pranje rublja. Rasporedite ovu smjesu po cijeloj unutrašnjosti pećnice i ostavite da odstoji nekoliko sati ili preko noći. Nakon toga jednostavno ga obrišite toplom vodom i kuhinjskom krpom.

Kako biste postigli temeljito čišćenje pećnice, pomiješajte limunsku kiselinu, prašak za pecivo i deterdžent. Miješajte ove sastojke dok ne postignete konzistenciju poput kiselog vrhnja, a zatim smjesu nanesite na zaprljana područja. Ostavite da odstoji 20 minuta prije nego što sve obrišete čistom vodom i osušite. Pomoću ovih jednostavnih tehnika čišćenja pećnice možete održavati čistu i zdravu kuhinju uz uštedu novca na skupim sredstvima za čišćenje. Za optimalnu učinkovitost, preporučljivo je često čistiti pećnicu kako biste izbjegli nakupljanje masnoće i prljavštine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here